Verhuizen

Website verhuizen

Website verhuizenWebsite verhuizen en zonder zorgen overstappen. Wie wil dat nou niet? Verhuizen is altijd een heel gedoe. Wilt ook liever zonder zorgen overstappen? Wij helpen u daarbij. Wij staan voor u klaar als u hulp nodig hebt. Wij leggen u alvast uit hoe u in 5 stappen alles kunt regelen om uw website te verhuizen. Zo weet u van tevoren precies hoe dat werkt.

 

Website verhuizen in 5 stappen

Stap 1. Opzeggen bij uw oude provider.

Voordat u kunt verhuizen moet u het contract voor uw domein bij uw oude provider opzeggen. Het is handig om daarbij te vermelden dat u wilt verhuizen. Uw oude provider kan het domein dan voor verhuizing vrijgeven. U krijgt het wachtwoord van uw domein, waarmee u de verhuizing kunt bevestigen. Bij sommige domeinextensies hebt u geen wachtwoord nodig.

Stap 2. Maak back-up van website en e-mailadressen.

U kunt het beste alvast een kopie downloaden van uw website. Hebt u een database? Maak dan een kopie of exporteer de gegevens, zodat u die ook kunt meenemen. Deze back-up kopieert u later naar onze servers (stap 4). Het is handig om een overzicht te maken van de e-mailadressen bij uw domein. Die kunt u ten slotte zelf gemakkelijk online instellen (stap 5).

Stap 3. Bestel een webhostingpakket voor uw domein.

U kunt het domein parkeren of doorschakelen naar een andere site. Veel klanten kiezen voor een online visitekaartje om zichzelf direct professioneel te presenteren. Hebt u een eigen website? Dan kiest u voor webhosting. Er zijn pakketten voor kleine, middelgrote en grote websites. Weet u niet zeker welk pakket het beste bij u past? Wij adviseren u graag.

Stap 4. Kopieer website.

Wij sturen u een e-mail met de gegevens die u nodig hebt om uw website naar onze servers te kopiëren. Wij leggen u ook uit hoe u gegevens van uw oude database kunt meenemen. Wilt u zeker weten of dat lukt? Vraag dan ons om advies.

Stap 5. Regel uw instellingen gemakkelijk online.

U regelt alles gemakkelijk online zodra uw domein is verhuisd. In het online klantportaal kunt u de instellingen van uw pakket wijzigen, e-mailadressen maken en wachtwoorden wijzigen. Wij sturen u een e-mail met alle gegevens die u nodig hebt om uw domein te gebruiken.

Meer weten? Hebt u een vraag over verhuizen of wilt u hulp bij het verhuizen van uw website? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.