SSL certificaat

SSL certificaat

SSL certificaatEen SSL certificaat binnen enkele minuten.

KP Internet geeft Domein Validatie en Domein Validatie Wildcard certificaten al binnen enkele minuten uit.
Uitgebreide Validatie certificaten hebben wegens de uitgebreide validatie die gedaan wordt meer tijd nodig voor de uitgifte.

Wat is een SSL certificaat?

Voor het beveiligen van websites en transacties op internet is het Secure Sockets Layer protocol de standaard. Dit SSL protocol maakt gebruik van certificaten om de verstuurde data te beveiligen en de identiteit van de eigenaar van het certificaat te garanderen.
Door het gebruik van een SSL Certificaat op een website kan een bezoeker er zeker van zijn dat zijn gegevens veilig via https worden verzonden.

Een SSL certificaat beveiligt de verbinding tussen de bezoeker en de website en zorgt er voor dat de datastroom tussen de bezoeker en de website niet leesbaar is voor anderen.
De groene adresbalk, de bedrijfsnaam in de adresbalk (alleen bij Uitgebreide Validatie certificaten), de ‘s’ achter http en het slotje in de browser maken uw bezoekers en klanten duidelijk dat uw website is beveiligd met een SSL certificaat.

Wij bieden 3 soorten certifcaten:

  • SSL certificaat – Domein validatie € 19,99
  • SSL certificaat – validatie wildcard € 59,99
  • SSL certificaat – Uitgebreide validatie € 149,99

 

Domein Validatie (DV)

Domeinnaam gevalideerde SSL Certificaten zijn certificaten die alleen worden gevalideerd aan de hand van de domeinnaam. Dit type certificaat is dan ook binnen enkele minuten uitgegeven.

Voordelen

Een Domeinnaam gevalideerd SSL Certificaat is een certificaat dat heel snel kan worden uitgegeven. Meestal binnen enkele minuten.

Belangrijk om te weten

Dit type SSL Certificaat geeft alleen een bewijs dat de website beveiligd is. Er is geen Certificaat Autoriteit welke de identiteit van de eigenaar van de website bij een externe bron heeft gevalideerd.

Voor wie?

DV certificaten worden het meest gebruikt bij websites waarvoor een https verbinding (beveiligde verbinding) voldoende is. Bijvoorbeeld voor de webmail, intranetten, citrix secure gateway, etc. Dit type SSL Certificaat is ideaal wanneer men snel een SSL Certificaat nodig heeft.

 

Wildcard certificaten

Met een Wildcard SSL Certificaat kunnen meerdere websites worden beveiligd door middel van één enkel SSL Certificaat. U krijgt een *.hieruwdomeinnaam.nl en kunt daarmee vervolgens oneindig veel subdomeinen koppelen.

Een Wildcard certificaat is handig voor organisaties die een enkele domeinnaam hosten, maar verschillende subdomeinen beheren. Bijvoorbeeld webmail.hieruwdomeinnaam.nl, www.hieruwdomeinnaam.nl en shop.hieruwdomeinnaam.nl zou u met één Wildcard certificaat kunnen beveiligen.

 

Uitgebreide/Extended Validatie (EV)

Uitgebreide of Extended gevalideerde SSL Certificaten zijn certificaten die aan de strengste validatie worden onderheven. Het bedrijf wordt volledig nagetrokken aan de hand van externe bronnen en de uitgifte van dit type certificaat duurt dan ook ongeveer 7 werkdagen.

Voordelen

Het EV certificaat activeert de ‘groene balk’ in de nieuwe webbrowsers van Internet Explorer, Chrome en Firefox en toont visueel de identiteit van de website-eigenaar en de Certificaat Autoriteit. Dit SSL Certificaat geeft het hoogst mogelijke vertrouwen aan uw bezoekers.

Belangrijk om te weten

Dit SSL Certificaat is duurder dan een Domeinnaam gevalideerd of Organisatie gevalideerd SSL Certificaat. Dit als gevolg van de uitgebreide controle procedures. De uitgifte duurt dan ook vaak langer dan de Organisatie gevalideerde certificaten (meestal 7 werkdagen).

Voor wie?

Bedrijven en organisaties die duidelijk naar hun klanten willen communiceren dat hun identiteit gecontroleerd is en dat hun website veilig is. Daarnaast voorkomt dit vrijwel volledig dat de website kan worden gekopieërd en hiermee met phishingtechnieken informatie van gebruikers worden achterhaald. Een EV certificaat geeft dus tevens een bescherming tegen fraude van uw merk- of bedrijfsnaam.