Social Media

Social media

Social mediaAls bedrijf is het essentieel goed inzicht te hebben in de vele mogelijkheden van social media. Wat wilt u en hoe pakt u dit op de juiste manier aan? Welke taal spreekt u richting de klant? En hoe blijft u op de hoogte van ontwikkelingen? Van oriëntatie en strategie tot actieve én interactieve deelname: KP Internet helpt u graag.

Wat is social media?

Social media is de verzamelnaam voor alle online platformen waarvan de inhoud wordt verzorgd door de gebruikers. Mensen socializen via sites als Facebook, Twitter en Hyves door informatie, verhalen en ervaringen met elkaar te delen. Dat kan in de vorm van teksten, foto’s, video’s, muziek en nog veel meer manieren. Hoe meer mensen deel uitmaken van een netwerk, hoe groter het bereik is. Heel handig dus om hier als bedrijf gebruik van te maken.

Social media en bedrijven.

Het gebruik van social media is onder bedrijven behoorlijk populair. En niet zonder reden: een groot voordeel is dat u heel direct met (potentiële) klanten kunt communiceren. Uit onderzoek blijkt dat op dit moment al 40 procent van alle bedrijven er gebruik van maakt. Hoort u al bij deze steeds groter wordende groep of heeft u belangstelling voor social media?

Gebruik de social media die bij jou en bij je doelgroep passen.

  1. Facebook is een belangrijk medium voor familie en vrienden. Komen uit dit netwerk je klanten, dan is het goed hier ook aanwezig te zijn.
  2. Met Twitter kan je heel goed netwerken rond een specifiek interessegebied. Zodra je de experts op jou vakgebied hebt gevonden, blijf je goed op de hoogte en kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Met Twitter kan je jezelf ook als expert zichtbaar te maken.
  3. LinkedIn is vooral geschikt voor netwerken op de zakelijke markt.
  4. Pinterest is het medium voor het delen van beeld. Dus als je mooie dingen verkoopt, zet ze op Pinterest. Je vind er ook handige infographics.
  5. Youtube is snel groeiend, en heel effectief. Vooral heel handig als je iets voor de camera kunt laten zien of je informatie wilt delen. Vergeet de video niet op je website te zetten. Dat is heel goed voor de vindbaarheid van je website.

Social media kosten veel tijd en leveren pas op langere termijn wat op. Doe het dus alleen als je er ook plezier in hebt.